AksGLÆDE

Aksglæde fejrer udsolgt Vega koncert med ny sensommer single

Del:
Aksglæde kickstartede et nyt musikalsk forløb tilbage i maj måned med singlen ’Halvgud’. Nu er han klar med en helt ny single, ’Giv Lys Igen’,...

Aksglæde kickstartede et nyt musikalsk forløb tilbage i maj måned med singlen ’Halvgud’. Nu er han klar med en helt ny single, ’Giv Lys Igen’, som endnu en forløber for et fuldt Aksglæde album, der lander senere på året. Albummets tematikker kredser om en universal følelse og en tid, som alle skal igennem; overgangen fra ungdomslivet til voksenlivet, fra livet som studerende til at have et fuldtidsjob, overgangen fra at se op til sine forældre til at kunne se deres fejl, som den første single ’Halvgud’ handlede om.

Om den nye single ’Giv Lys Igen’ siger Aksglæde:

“Jeg har altid været fascineret af de blomster, der vokser på græssiderne af motorveje. De er så flotte, men umulige at nå. En dag dukkede dette billede op, da jeg sad og nynnede en melodi, mens jeg spillede guitar. Motorvejsblomsterne mindede mig om en pige, jeg beundrede men ikke kunne nå. Og så kom sangen. I første omgang var det en forholdsvis stille guitarsang, men da den blev produceret endte den med at blive en mere dansabel bittersød sensommersang.”

“I forhold til resten af pladen, som handler om at ændre sig fra ung til voksen og se verden med andre øjne, herunder venner og familie, er ’Giv Lys Igen’ en af de eneste sange, der handler om romantisk kærlighed. Både i tekst og produktion kommer ’Giv Lys Igen’ med et bittersødt og poppet modspil til pladens ellers rockede udtryk.”

Aksglæde har allerede etableret sig flot i det danske upcoming-segment af dansksprogede popartister. Hans største hits tæller bl.a. ’Næste Sommer’, ’Fantomfølelser’ og ’Promilleromantikken’. På live-siden er Aksglæde gentagne gange blevet skamrost for sine optrædener, der bl.a. tæller tv-shows som Kronprinsparrets Priser og Gaffa Awards og en udsolgt Pumpehuset.

Du kan forvente knivskarp sangskrivning og pop fra en farverig palette, når Aksglæde spiller udsolgt koncert i VEGA den 20. januar.