Se video

Benal

Den elektroniske hiphop-duo, Benjamin og Albert, udgav I september karrierens andet album, der bærer titlen ‘Hvis det virkelig er vigtigt’. 

Albummet kommer halvandet år efter debutalbummet ’Nu’ fra januar 2016, og der er sket meget siden sidst. Udover at have udsolgt Store Vega to gange, har Benjamin og Albert fået et fast studie, hvor de for første gang nogensinde begyndt at mødes dagligt, hvilket er en hel ny arbejdsform for duoen.

Der har Benjamin skabt et tekstunivers der omhandler relationer mellem mennesker; kærlighed, storhedsvanvid og Lille-Per-følsomme ‘må jeg komme hjem nu, mor?’-agtige drøftelser med underbevisthedens heroin-døsige tankemangel.

Den røde tråd på det 11 numre lange album er “mere som menstruations-blodsporet fra min onkels spedalske schæferhund når den tonser gennem grøntafdelingen i Kvickly Holstebro for at parre sig med tilfældige servicemedarbejdere”, siger Benjamin.

Lydbilledet er som sædvanligt en klump af forskelligartet følsomhed nænsomt fingerformet af Albert.

Han er vokset siden sidste album, og ikke kun i forhold til hans i forvejen altomsluttende ego. Albert har med kirurgisk præcision skabt musikken som et soundtrack til det lille vanvittige liv de kalder ødelagt.

Albummet er skabt i samarbejde med Solveig Sandness, Lone Hørslev, Marie Key, Liv Lykke, Medina, Cecilie Noer, Jacob Bellens og Klamfyr fra Suspekt. Alle på albummet er over 30 år gamle, men det har ikke været en målsætning i sig selv, for som Albert siger: “Vi har været i studiet med et utal af børne MGP deltagere, men hver gang deres forældre kommer ind over kontrakterne opstår der konflikter af grådighed og dødstrusler”.

Benal vandt i efteråret 2018 P3 Guld hovedprisen og spillede to udsolgte koncerter på Train i Århus og Store Vega i København weekenden efter og med det nye album i ryggen er Benal klar til at stadfæste deres position i dansk hiphop som nyskabende flagskib.

Copenhagen Music – Officiel booker af Benal.