topgunn

TopGunn tilbage med sit fjerde studiealbum ’SAS’

Del:
Mens du sov kastede Topgunn otte brandvarme nye sange ud fra toppen af SAS hotellet. Sange som indeholder gæsteoptrædener fra blandt andre Medina, Branco og...

Mens du sov kastede Topgunn otte brandvarme nye sange ud fra toppen af SAS hotellet. Sange som indeholder gæsteoptrædener fra blandt andre Medina, Branco og Icekiid.

Med et utal af guld- og platincertificeringer i bagagen har TopGunn for længst cementeret sin status som en af Danmarks største sangere. Snart udgiver han sit fjerde album, SAS, som indeholder gæsteoptrædener fra bl.a. Medina og rapperen Branco. Albummet udkommer kun et år efter 1991 fra 2019, som bragte hits som ‘Detaljen’ og ‘Nik & Jay’ med sig. TopGunn skal nu forsøge at overgå succesen fra 1991, med det som man kan kalde den svære to’er.

TopGunn har været en vigtig spiller i dansk musik lige siden han startede med at producere og skrive musik i start 2010’erne. Fra producer og pladeselskabsejer af Cheff Records til platin- og guldsælgende soloartist – TopGunn har opnået mange ting, som kun få i hans alder har.

Hans idé- og skabertrang har også bredt sig udover musikbranchen. Som 26-årig investerede han i en lejlighed, som skulle totalrenoveres, før den kunne bruges. Som 27-årig brugte han pengene til at investere i en villa i Gentofte, som han renoverede fra bunden. Og i februar 2019, som 28-årig, blev han medejer af og åbnede en caribisk restaurant, Bambam, på Ravnsborggade i København. Det vidner om en idéernes mand, som kaster sig frygtløst ud i alverdens projekter.

På SAS er det musikken, som er i centrum. Forud for albummet skilte TopGunn sig af med sine andre projekter, og siden da har han brugt al sin tid i studiet. Gaffa kvitterer ligeledes albummet med 5 stjerner.

Jeg laver jo primært min musik, fordi jeg ikke kan lade være. Og på det sidste har jeg faktisk ikke lavet andet end at arbejde. Det har været nødvendigt for mig, og det er et tilvalg, af det, jeg er allermest stolt af – min musik,” fortæller TopGunn.

TopGunn er en musiker, der stiller enormt høje krav. Både til folkene omkring musikken, men allermest til sig selv. Han er den første, der tager i studiet, og den sidste der tager hjem. Den der bliver og arbejder, når andre holder fri. Den der lægger allerflest kræfter i projektet. Det er det, der kræves for at holde styr på den forretning, som TopGunn er og har opbygget omkring sig selv, og ikke mindst for at indfri forventningerne til sig selv. TopGunns karriere og livsstil er bygget op omkring, at han bruger al sin energi på musikken. Han kan ikke, og vil ikke andet.

Når ambitionsniveauet og ikke mindst forventningerne til ham selv er så høje, kommer det også med en pris. TopGunn fortæller, hvordan hans arbejdsmoral inden for musikken har haft personlige konsekvenser for ham:

Det er jo kun mig, der står bag TopGunn. Det er et fuldtidsarbejde, der forsætter igennem weekenderne og gør at det godt kan være svært at holde på mine venner, eller simpelthen få set min familie nok.

Til at producere albummet har TopGunn fået hjælp fra både duoen Rob x Jenne samt brødrene Asmus og Emil Harm, som også var med til at producere 1991.

SAS er en afspejling af TopGunns liv. Det viser alt fra ulykkelige break-ups og kærestesorger til torsdagsdrinks på Københavns cocktailbarer og lange køreture på Danmarks landeveje. TopGunn uddyber:

Jeg prøver så vidt muligt at lukke folk ind i de forskellige kroge af mit liv, der udspiller sig.

Og selvom krogene i TopGunns liv nogle gange viser en tilværelse under pres, viser de også en dybt dedikeret og inspireret artist, som altid sætter musikken først. Som TopGunn siger:

Så længe det stadig er sjovt, og jeg stadig elsker at lave musik, gør det mig ikke noget, at alt andet kommer i anden række.