Ny single fra en af landets største stemmer

Del:
Støvet har knapt lagt sig under teltdugen på Arena, Roskilde Festivals næststørste scene, som for få øjeblikke siden var pakket til bristepunktet – og mere...

Støvet har knapt lagt sig under teltdugen på Arena, Roskilde Festivals næststørste scene, som for få øjeblikke siden var pakket til bristepunktet – og mere til. Backstage sidder Alex Vargas, stadig med sveden piblende ned ad panden og med adrenalinen pumpende rundt i kroppen. Den første anmeldelse tikker ind på mobilen. Fem stjerner. Et smil og en lettelse bredder sig. For nu er et kapitel slut – og et nyt skal til at begynde.

Det hedder ’Silent Treatment’ og er den første nye single fra Alex Vargas, der sidste år hittede stort med sangene ’Inclosure’ og ’7 Sins’ fra den danske sangers længeventede debutalbum, ’Cohere’. Han skal helst have alt under kontrol, men det er når ”perfektionisten” sendes uden for døren, at magien opstår i studiet. Og det var også tilfældet med ’Silent Treatment’. Vargas fortæller: ”Jeg har mit fundament – guitaren – men jo flere byggesten, jeg kan flytte rundt på og mærke, at tårnet undervejs er lige ved at vælte, jo mere inspireret og bedre bliver det. Det var det der skete i tilblivelsen af ’Silent Treatment’, der samtidig endte med at vise vejen for flere nye sange.

Musikalsk bevæger Alex Vargas sig mod en mere soulet lyd, hvor de svævende elementer holdes oppe af legesyge 808 beats på en bund af flirtende elguitar. Og med den velkendte både dybe vokal og lyse falset plantet solidt i mixet, lader Alex Vargas den dårlige samvittighed sprede sig, mens han selv får ”the silent treatment”.

Den store succes i 2017, en koncert i Københavns Royal Arena i februar og udsigt til en udsolgt Danmarksturné senere på året forpligter – ligesom da Vargas i 2016 modtog prisen, som Årets Danske Solist ved Danish Music Awards. Derfor var sommerens Roskilde Koncert, som udelukkende bestod af gamle sange, endnu en milepæl – endnu en afslutning. Og nu er Alex Vargas tilbage!